Upotreba novog materijala u Aran kuhinjama – Fenix NTM

Upotreba novog materijala u Aran kuhinjama – Fenix NTM

Svako bi poželeo da u svojoj kuhinji ima radnu površinu koja je postojana, na kojoj ne ostaju fleke i koja se lako može reparirati. Upravo takav materijal nedavno je proizveden u Italiji i vrlo brzo je našao široku primenu.

Fenix NTM je termolaminat sa jedinstvenim karakteristikama konstruisan uz pomoć nanotehnologije.

Nanotehnologija je grana primenjene nauke koja se odnosi na delovanje na veličine od 1 do 100 milionitih delova milimetra.

Ova vrsta procesa, danas nam omogućava da se rade stvari koje se nisu mogle ni zamisliti pre nekoliko decenija, a sada počinju da se primenjuju u oblasti nameštaja. U Aranu je našao primenu pre svega za kuhinjske radne ploče, a zatim i kao vrata za kuhinje. Ivice ploča od Feniksa seku se laserski.

Fenix NTM se proizvodi istovremenom primenom toplote (oko 150 stepeni) i visokog pritiska na kraft papir, koji je impregniran najkvalitetnijim smolama. Na taj način dobija se homogen i neporozan materijal. Ukoliko dodje do blagih ogrebotina npr. od viljuske, mogu lako da se repariraju.

 

Nepravilna površina ima za rezultat nisku refleksiju svetlosti i mekoću na dodir, kao i postojanost na otiske prstiju.

Osim ovih osnovnih odlika, ovaj materijal je postojan na termo promene, higijenski stabilan za spremanje hrane, antibakterijski, lak za čisćenje, otporan na budj, ne može da izbledi pod dejstvom sunčevih zraka, otporan na vodu, otporan na udarce, otporan na fleke…

 

IMG_3530

DSC_2249