Aran „Cooking show“

Aran „Cooking show“

Aran „Cooking show“

 

U subotu 28. januara u 12 časova, u našem salonu, održan je „Cooking show“ sa Jovicom Jovičićem, poznatim kuvarom iz „Paklene kuhinje“.

Zahvaljujemo se svim našim VIP klijentima, prijateljima koji su nas posetili i ulepšali nam svojim prisustvom ovaj dan.

Takođe se zahvaljujemo Bosch-u i „Despotika“ vinariji koji su podržali ovaj događaj.

Kao što smo i obećali, ispod možete pronaći recepte koje smo degustirali.

Tiramisu:

8 žumanaca umutimo sa 8 kašika šećera, dodamo 0.5 kg maskaprone sira, 0.5 kg umućene slatke pavlake pa sve lagano spojimo sa 8 belanaca penasto umućena. 0.05 kg Nes kafe promešamo sa 0.2l vode. U odgovarajuću posudu sipamo dobijeni krem 1/3, pa poređamo piškote. Postupak ponovimo 2 puta završavajući sa kremom. Na kraju pospemo kakaom.

Rižoto sa vrganjima:

Na ulju prodinstamo 0.03 seckanog luka, dodamo seckanu pančetu 0.03, dodamo pirinča 0.08 i belog vina 0.1. Kuvamo dodavajući po malo vode, na pola dodamo vrganje 0.05 i nastavimo sa kuvanjem dodavajući vode. Kada je kuvanost pirinča dostigla željenu granicu, dodamo maslinovo ulje, so, biber i parmezam. Dobro izmešati i servirati.

Rižoto Milanese:

Prodinstati luk sitno sečen na ulju, dodati pirinča 0.08, belog vina 0.1l, zatim safrana jednu kesicu. Kuvati dodavajući pomalo vode. Završavamo maslinovim uljem i parmezanom. Dobro izmešati i servirati.

Pasta karbonara:

Pastu kuvati u slanoj kipućoj vodi. U tiganju propržiti 0.08 kg pančete, dodati malo belog vina, pastu kuvanu. Skloniti sa vatre pa dodati jaje i rendanog parmezana. Dobro izmešati, ne kuvati više i servirati.

 

Aran, 100% made in Italy