ARAN je za vas pripremio recept, iz Italije s’ ljubavlju!

AROMATIČNI ŠPAGETI IZ ITALIJE

Potrebni sastojci:

  • 250 gr. špageta
  • 2 konzerve (280gr) čeri paradajza
  • 6 čena belog luka, samlevenog
  • 2 kašičice suvog origana
  • 2 kašike parmezana
  • 1 kašičica morske soli
  • 2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja.

Prepolovite čeri paradajz i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje koji ste prethodno namočili i iscedili.
Pospte paradajz sa sledećim sastojcima:

  • mleveni beli luk
  • sveže rendani parmezan
  • origano
  • prstohvat šećera
  • so
  • par kapi ekstradevičanskog ulja posuti po svemu
  •  

U prethodno zagrejanu rernu na 190 C stepeni, pecite paradajz 20-25 minuta ili dok ne postanu meki i veoma mirisni.
Dok je paradajz u rerni prokuvajte posoljenu vodu u loncu i skuvajte špagete, pa ih procedite kada budu gotove.
Na kraju stavite u tanjir sve zajedno, paradajz i špagete. Ne zaboravite da ostavite malo vode u kojoj se kuvala pasta.
Trik je u tome da će tako sos postati sočniji, gušći i bolje će se povezati sa špagetama.
Hrana mnogo više prija uz dobru atmosferu. Ukrasite svoj sto sa svežim cvećem postavljenim u providne teglice.
Uživajte svim čulima.
Prijatno!