Aran na ekskluzivnom Sajmu nameštaja u Milanu

with Нема коментара

Posle nekoliko meseci priprema i konačnog nastupa na Sajmu nameštaja u Milanu, Aran kuhinje su još jednom pokazale da su jedan od lidera u dizajnu i inovacijama u proizvodnji kuhinja, ne samo u Italiji, već i na svetskom nivou.
Novi modeli, novi materijali i boje, u skladu su sa najnovijim trendovima. Preovladavaju tamne nijanse kuhinja u kombinaciji sa drvenim dezenima, sa tendencijom sve većeg stapanja sa nameštajem u dnevnom boravku.

Cela porodica okupljena „pod granama limunovog drveta”.

 


Dizajnirana specijalno za Aran Cucine, od strane arhitekte Stefana Boerija, ostrvo-kuhanja Oasi objedinjuje u jednom bloku „pod granama limunovog drveta” sve funkcije tipične za italijansku kuhinju: čuvanje, pripremu, kuvanje, služenje, obedovanje, interakciju, pranje i reciklažu.
Stefano Boeri je čuveni italijanski arhitekta koji je za svoje projekte dobio brojna međunarodna priznanja. Njegov najpoznatiji projekat, poznat pod nazivom „Vertikalne šume” (Bosco verticale), predstavlja dva nebodera u centru Milana visine 100 i 80 m, na čijim fasadama je posađeno više od 2.000 stabala drveta, žbunja i raznih biljnih vrsta. Prednost ovakvog koncepta gradnje je ne samo što ulepšava gradski ambijent, nego uz to poboljšava uslove života ljudi, doprinosi uštedi energije, regeneriše životnu sredinu i doprinosi stvaranju zdravije mikroklime.
Za ovaj projekat 2015. godine osvojio je Nagradu za najlepši inovativni neboder na svetu kojii polako postaje novi simbol Milana.