Gde smo nastali…

Gde smo nastali…

Regija Abruzzo, u kojoj se nalazi fabrika Aran World, jedna je od najlepših u Italiji.  Karakterišu je sa jedne strane velike peskovite plaže a sa druge visoke planine, što znači da ako ovde živite možete imati, u zavisnosti od godisnjeg doba, i kupanje i skijanje  na pragu od kuce.

Ova regija nema mnogo stanovnika, ni teške industrije, samo stare zamkove, vinograde i mala kamena sela.  Život u Abruzzu se nije promenio godinama i šetajuci po njemu kao da šetate u proslosti, vreme u kojem su se komsije družile i pomagale.

Prema jednom ispitivanju, regija Abruzzo,  spada u grupu najlepsih mesta gde mozete provesti svoje dane u penziji ili, zasto da ne, svoj ceo zivot.

Kao i svuda u Italiji hrana je veoma važna u ovoj regiji. U većini tratorija sve je domaće, kao iz bakne kuhinje.  Na obali preovladavaju jela od ribe, a u unutrasnjosti se vise koriste mesa,  jagnjetina i  meso divlje svinje.

Glavni grad je Pescara koji ima jednu od najlepsih plaža u Evropi.

ARAN CUCINE

Nastanak i razvoj brenda Aran Cucine je zaista očaravajući. Protagonista pod imenom Renzo Rastelli, self – made man koji počinje da se bavi kuhinjama u dobi od dvadeset godina kada je svima poznat kao profesionalni fudbaler. Osniva preduzeće New-form Cucine i od samog početka njegova aspiracija je osvajanje inostranog tržišta.

Karijera ide ubrzanom uzlaznom putanjom: početkom 2000 Rastelli preuzima upravljanje poslovima u Aranu  i rađa se uspeh iz genijalne ideje pljosnatog  paketa , što omogućava da se nasloži čak četrdeset kuhinja u jedan jedini kontejner. Od samog početka, postoji globalni stav, iako proizvodnja ostaje  u industrijskoj zoni u Atriju, regiji Abruzzo, da se stvara mreža specijalizovanih spoljnih saradnika koji ce se baviti distribucijom kuhinja.

U 2001. godini se dešava prva promena vlasništva: amerikanci iz Masco Corporation  preuzimaju preduzeće. Renzo Rastelli ostaje u preduzeću u svojstvu generalnog direktora i 2005. godine donosi hrabru odluku : stavlja u igru svoju ličnu imovinu, rezultat dugogodišnjeg žrtvovanja i strasti i odlučuje da preuzme Aran World koje tako postaje italijansko preduzeće. ARAN  je danas velika uspešna porodica koja postaje prvo italijansko preduzeće po broju izvezenih kuhinja i izabran je za ikonu dizajna Made in Italy za opremanje najprestižnijih nebodera na svetu.