Kako urediti kuhinju: ideje i tendencije?

with Нема коментара

Kako bi uredili ovo važno mesto u stanu, uvek smo u potrazi za novim idejama i trendovima. Ustvari, kuhinja je nesumnjivo srce kuće i oduvek je bila, ali na potpuno drugačiji način od onoga što je danas.

Danas se okupljamo u kuhinji, ona više nije samo mesto za pripremu hrane, tu provodimo puno vremena, smejemo se, zabavljamo, kuvamo zajedno sa porodicom i prijateljima. Kao rezultat toga, moderne kuhinje su dizajnirane iz perspektive banketa i postale su prirodno proširenje dnevne sobe.

Ako tražite brzo ažuriranje najnovijih trendova, evo nekoliko ideja o tome kako da uredite svoju kuhinju:

Prvi faktor koji se uzima u obzir pri izboru kuhinje je estetika, ali ne smemo potcenjivati udobnost i praktičnost. Moderne kuhinje i novi trendovi fokusiraju se na praktičnost i kao posledicu, povećanje radnog prostora. Zato su „ostrvske kuhinje“ veoma aktuelne i mogu biti pogodne i u malim prostorijama.

Ako prostor u kuhinji nije velik, onda možete stvoriti dnevni prostor koristeći staklo ili klizna vrata koja izoluju kuhinju kada je to potrebno. S tim u vezi, trend „fleksibilnih prostora“ je sve moderniji, ne samo zbog funkcionalnosti, već i zbog estetike savremenih kuhinja, koje su sve lepše i prefinjenije, pa se više pokazuju nego sakrivaju.

Kada je u pitanju renoviranje, trend se promenio; od prostora sa odvojenim trpezarijama i kuhinjama, stvara se jedinstven, veći prostor i to u korist dnevne sobe koja postaje prava dnevna soba u kojoj možete dočekati goste, opustiti se i provesti vreme bez prelaska iz jedne prostorije u drugu.

U tom smislu, ostrvske kuhinje sve više ulaze u modu, one nisu samo područja za pripremu hrane, već i mesto za obedovanje.

Tehnologija je promenila sva domaća okruženja i dok je u prošlosti prilikom dizajniranja kuhinje traženo da se postavljaju televizori i razni drugi uređaji, danas je tendencija da se sve integriše i maksimalno iskoristi. Wi-fi pretvara kuhinju u „internet kafe“.

Kako su do pre neko vreme bile aktuelne kuhinje u jakim bojama, danas je trend prema nežnim, opuštajućim bojama koje su nekad smatrane bojama za spavaću sobu. Bela boja vizuelno povećava prostor, lako se održava i lepo kombinuje sa ostatkom nameštaja.

U skladu sa tehnologijom, kuvanje se podiglo na viši nivo pa su današnje kuhinje dizajnirane sve više i više za profesionalnu upotrebu. U elemente se postavljaju jedinstvene i duboke sudopere, sofisticirane dizajnirane slavine i brojni kuhinjski alati. Za radne ploče postoji prelaz od granita do alternativnih izbora kao što su bazalt, mermer, staklo ili metal. Zahvaljujući svemu tome čak i jednostavna domaćica osećaće se kao profesionalni kuvar.