Korak napred – SIPARIO kuhinja

with Нема коментара

Stvaranje kuhinja je otišlo korak dalje, ka budućnosti, ka novim formama i oblicima, ka novom integrisanju materijala i okoline, estetike i funkcije.

SIPARIO je kuhinja o kojoj se priča. Za sada nov i svež projekat.

ARAN je u saradnji sa priznatim dizajnerom iz Japana, Makio Hasuike, napravio značajan skok u budućnost, pomerajući granice koje su se do sada poštovale u domenu kuhinjskih elemenata.

Uskoro ćemo vam predstaviti tehničke karakteristike SIPARIO projekta, a do tada nešto više o samom dizajneru.

Japanski dizajner koji je osmislio kuhinju SIPARIO, nedavno je dobio nagradu Compasso d’Oro za svojih 50 godina rada u Italiji.
Figura Hasuke se izdvaja u savremenom dizajnu. Njegov rad je daleko od automatskog izražavanja manira i umesto toga on traži inovacije, gleda dalje od trenutnog tražeći odgovore u budućnosti dizajna. Diplomirao je na Univerzitetu umetnosti u Tokiu 1962. godine i započeo svoju karijeru u Japanu. Godinu dana radio je kao dizajner za SEIKO dizanirajući 20 različitih satova za Olimpijske igre koje su se održale u Tokiu 1964. godine.

Od 1963. godine stacionira se u Italiji gde radi u raznim oblastima dizajna i uskoro otvara svoj studio u Milanu Makio Hasuike & Co.