Kuvajte svesno, da biste jeli srećno! ARAN Cucine predstavlja:  Mindful Recipes (Svesni recepti)

Kuvajte svesno, da biste jeli srećno! ARAN Cucine predstavlja: Mindful Recipes (Svesni recepti)

ARAN Cucine je više nego srećan što je domaćin svesnih recepata Paole i Marine, dajući važnost hrani, njenoj evokativnoj snazi i skrivenim tajnama. Zato što je kuhinja idealno mesto za brigu o sebi.

Šta je Svesna ishrana?

To je svesniji i dublji pristup ishrani, još jednom shvaćen kao način obogaćivanja i tela i uma. To je način da skladno živite svakodnevni život hrane, uspevajući da se obogatite od trenutka pripreme.

Paola Laccarino Idelson je entuzijastična nutricionistkinja sa dugogodišnjim iskustvom i brojnim međunarodnim publikacijama iza sebe, autorka knjige o svesnoj ishrani.

Marina Mosca je fantastična kuvarica, specijalizovana za svesno kuvanje i posvećena stalnom usavršavanju ravnoteže između ishrane i zdravlja.

Recept – Pica od endivije

https://www.arancucine.it/www/en/aran-cucine-presenta-mindful-recipes

Današnji svesni recept je vrlo ukusno tradicionalno italijansko jelo. Govorimo o endivija pici, vrlo hranljivom i zasitnom jelu, zbog velike količine povrća i vlakana u njenim sastojcima. Pogledajmo zajedno kako se priprema.

Sastojci

● 1 endivija

● 500 g integralnog brašna

● 75 ml maslinovog ulja

● 25 g narendanog kačkavalja

● 1⁄4 čaše belog vina

● 1⁄4 čaše sirćeta

● So

● Biber

● 50 g maslina

● 5 fileta inćuna

● 25 g pinjola

● 1 kašika kapara

● 25 g suvog grožđa

● 1 cen belog luka

Postupak

1. U posudu sipajte brašno, so, biber i sir i sve dobro izmešajte

2. U testo dodajte ulje, vino, sirće i nastavite sa mešanjem. Ako je testo previše suvo, dodajte malo vode

3. Stavite testo na svoju površinu i umesite ga uz pomoć malo brašna da se ne bi lepilo

4. Kada završite, pustite da odstoji 30 minuta

5. Endiviju blanširajte nekoliko minuta

6. Pržite beli luk na tiganju sa malo ulja i dodajte endiviju (dobro oceđenu!)

7. Dodajte masline, pinjole, kapare i suvo grožđe u tiganj i nastavite da pržite uz mešanje

8. Takođe dodajte inćune

9. Razvaljajte testo

10. Uzmite šerpu, podmažite je uljem, a zatim razvaljajte testo unutra, ostavljajući ivice da zatvore picu posle

11. Napunite picu sa ukusnom sezonskim endivijom i zatvorite je

12. Pecite na 180 stepeni 30 minuta

Vaša pica je spremna! Ali, pre nego što ga probate, dajte sebi trenutak za našu vežbu.

Svesna vežba:

Odvojite trenutak sa nama da zatvorite oči, opustite se i duboko udahnite. Pokušajte da vizualizujete sve ljude koji su doprineli pripremi ovog jela. Vi, pre svega, a zatim oni koji su sa predanošću ubrali ukusne masline, izvrsnu endiviju i sve ostale sastojke. Možeš li ih videti? Sada im se zahvalite s osmehom, jednom po jednom. Oni će vam zahvaliti. Svi zajedno ste stvorili ukusnu picu. Savršeno!

A sad … šta čekate? Prijatno!