Ravioli su tradicionalno i omiljeno jelo
Za klasičan Raviola recept sa spanaćem i rikota sirom, ovo je alternativni način kuvanja iz Abruzzo-a. Ravioli sa šećerom su tradicionalno i omiljeno jelo u pokrajini Abruzzo, posebno tokom karnevala, ali slobodno se moze pripremati i tokom cele godine! Dodatak šećera u sosu, klasičnom jelu daje originalnost, za sve one koji vole jak, bogat ukus.
Sastojci:
Za testo | Za nadev | Za sos |
---|---|---|
600 g Durum brasna | 400 g spanaca | 4 svinjska rebra |
4 jajeta | Rendani Parmezan sir | 2 svinjske snicle |
700 g Rikota sira | 2 kobasice | |
2 jajeta | Ekstra devicansko maslinovo ulje | |
Velike kašike šećeračić | Muskatni oraščić | |
500 g sosa od paradajza (po mogućstvu domaćeg) |
Priprema:
Počinjemo sa mesnim sosom.
Uzmite veliki tiganj, zagrejte maslinovo ulje i dodajte svinjska rebra, svinjske šnicle i kobasice, malo soli i malo začina ako volite. Kuvajte oko 10 minuta dok meso ne postane zlatno braon. Onda sipajte paradajz sos. Kuvajte na veoma tihoj vatri oko 2 sata. Povremeno promešajte i ako deluje kao da se suši dodajte malo vrućeg bujona.
U međuvremenu napravite raviola pasta testo.
Sipajte brašno na radnu površinu i napravite udubljenje u centru. Razbijte jaja u sredini i izmešajte ih. Dodajte prstohvat soli. Sve zajedno pomešajte i umesite testo do kraja. Povremeno pokvasite ruke kako bi olakšali mešenje. Kada završite, ostavite teško da se odmori.
Sada pripremite nadev za raviole.
U šerpu ključale vode skuvajte spanać dok ne omekša. Iscedite vodu iz spanaća i nasecite ga krupno. U činiji pomešajte zajedno spanać, rikota sir, dva jaja, parmezan sir i muskatni oraščić. Na kraju sipajte dve kašike šećera.
Uzimajte male komade testa i istanjite ih na tanke trake. Da biste sastavili raviole sipajte malo nadeva na traku sa razmakom od oko 2.5cm. Presavijte testo i pritisnite između punjenja da se spoji. Zatim isecite testo između na pojedinačne raviole sa nožem ili sekačem za picu. Kuvajte raviole u velikom loncu, u blago posoljenoj, ključaloj vodi.
Povadite komade mesa iz crvenog sosa. Sipajte malo sosa u tanjir i preko stavite kuvane raviole. Odozgo pospite jos sosa i na kraju narendajte parmezan sir.
Prijatno!
Od mame Ane Marije
Preuzeto sa: http://www.italiasweetitalia.com/cooking-with-mamma-anna-maria-ravioli-with-sugar/