Redizajnirani ERIKA model

Redizajnirani ERIKA model

Inovirati znači kreirati budućnost sa onim što imamo danas.

ERIKA je model iz kolekcije modernih kuhinja, ravnih linija i minimalističkog dizajna.

Kako vreme donosi nove tendencije i menja postojeće trendove, dizajneri iz ARAN -a  su odlučili da model ERIKA obogate i to na nekoliko nivoa.

Promene se tiču boja (ukupno 53),  debljine vrata (22mm),  uvođenje  kružnih elemenata, novih  metalnih polica za začine i kuhinjski pribor, pokretnih pultova i još mnogo toga. I pored svih izmena,  sačuvan je  prvobitni vizuelni identitet modela.

Jedan od novih detalja  je rešenje za ugao gde se spajaju  visoki plakari i niži radni deo. To je prostrani otvoreni element, pogodan za male kućne aparate, koji treba da budu uvek pri ruci.

Jedna od promena je i nova ručica koja ima osim funkcionalnog i dizajnerski momenat, sa nazivom Verticale jer je uvek postavljena vertikalno, a izradjena je od hrastovog drveta. Svojom upadljivom veličinom doprinosi kompoziciji kuhinje na veoma originalan način.


Pored standardnih ugradnih ručica, dodate su  još dve varijante vrata sa usecima od 37° i 90°.

Za ljubitelje ručica, uvedene su široke uspravne ručice od punog  drveta, pod imenom Verticale.


Zidni nosač  Dama, od crnog aluminijuma,  sa policom za odlaganje, je osmišljen da popuni prostor iza radne površine na najbolji mogući način.


Posebno su dizajnirani trpezarijski stolovi koji su povezani sa ostrvskim delom kuhinje. Zahvaljujući  šini po kojoj klize, stolovi se izvlače po potrebi, sto je izuzetno korisno kod malih kuhinjskih prostora.


Sistem polica Coperniko koje se kače na zid, između donjih i visećih elemenata,  pogodni su za držanje svih sitnica koji se  svakodnevno koriste.

 Boja polica i obloge se bira po želji i uskladjuje sa bojom kuhinjskih vrata,  dok su metalni nosači uvek u crnoj boji. Njihove dimenzije su pogodne za savršeno uklapanje u razlicite projekte kuhinja.