Specijalni gosti – dizajneri u ARAN-u

with Нема коментара

Stefano Boeri

Sa bazom u Milanu, kancelarijama u Šangaju i Tirani, Stefano Boeri Architetti – Boeri Studio 2008, od 1993. godine je posvećeno istraživanju i praksi uglavnom u arhitekturi i urbanizmu ali takođe i na polju kulture, dizajna i enterijera.
“Mnostvo” je smernica koja vodi ovaj studio vise od 20 godina i koja se grana kroz društvene i urbane projekte širom sveta. Ovakav pristup je omogućio Studiju Boeri da stekne snažno definisan identitet i postane referentna tačka za biodiverzitet i odrzivu arhitekturu, za socijalno stanovanje kako u Italiji tako i na međunarodnom nivou.
Boeri tim je razvio arhitektonske projekte u složenim okruženjima podržavajući i poboljšavajući jedinstvo između svih različitih javnih i privatnih učesnika koji su uključeni u razvoj pomoću visoko profesionalne mreže stručnjaka kojom se koristi, inženjerskih konsultanata, pejzažnih arhitekata, agronoma i društvenih naučnika, Stefano Boeri Architetti je u kontiuniranom multidisciplinarnom dijalogu koji je razvio specifična i inovativna rešenja za širok spektar teritorijalnih i socio-ekonomskih kontrasta.

Za ovakve aktivnosti dobitnik je brojnih međunarodnih nagrada koji potvrđuju njegovu važnost .
Zgrada Bosco Verticale ili Vertical Forest, koja uskoro postaje novi simbol Milana i globalna ikona biodiverziteta, završena je 2014.godine i iste godine je proglašena najboljom visokom zgradom na svetu CTBUH (Cikago) i dobila je nagradu za najbolju zgradu DAM (Frankfurt).
Za ARAN CUCINE Stefano je dizajnirao posebnu kuhinju koja u svom sredistu ima limunovo drvo a celokupna kuhinja je posvećena očuvanju prirode sa naglaskom na reciklaži.

Makio Hasuike

Makio Hasuike je odličan i integralni dodatak ARAN kuhinja.

Japanski dizajner koji je dizajnirao kuhinju SIPARIO, nedavno je dobio nagradu Compasso d’Oro za svojih 50 godina rada u Italiji.

Figura Hasuke se izdvaja u savremenom dizajnu.

Njegov rad je daleko od automatskog izražavanja manira i umesto toga on traži inovacije, gleda dalje od trenutnog tražeći odgovore u budućnosti dizajna. Diplomirao je na Univerzitetu umetnosti u Tokiu 1962. godine i započeo svoju karijeru u Japanu. Godinu dana radio je kao dizajner za SEIKO dizanirajući 20 različitih satova za Olimpijske igre koje su se održale u Tokiu 1964. godine.

Od 1963. godine stacionira se u Italiji gde radi u raznim oblastima dizajna i uskoro otvara svoj studio u Milanu Makio Hasuike & Co.