Unutrašnjost kuhinjskih elemenata ili kako dobiti više korisnog prostora podesnog za upotrebu

with Нема коментара

Prostor u kući nikada nije dovoljno velik i kako bi se što bolje iskoristili unutrašnjost kuhinje, pristupa se različitim rešenjima.

Kuhinja modernog doba se dosta razlikuje od kuhinja naših baka.
Prioritet su: lako dostupni i uredni elementi, koji imaju neki dodatni mehanizam, skrivene fioke i korpe na izvlačenje, vrata koja s unutrašnje strane imaju žičane korpe, ugaone police koje izvlače sakrivene kutke na dohvat ruke i čak motorizovana rešenja u visećim elementima koja spuštaju police na niže radi lakšeg pristupa.

U posebnim slučajevima, kada se angažuju dizajneri velikih kuća nameštaja, kuhinjski moduli se mogu transformisati u pravu ostavu, prostoriju u prostoriji, koja može biti opremljena različito, u zavisnosti od potreba stana.

Model LAB13 ima novi pristup organizaciji ugla kod kuhinja u „G” obliku; sa visokim elementima, panelima i dekorativnim zatamnjenim vratima dobija se elegantni paravan za jedinstveni prostor u kuhinji, ostava koja skriva veš mašinu ili mesto za odlaganje krupnih aparata. Specijalna vrata sa crnom metalnom mrežicom odvajaju „ostavu” vizuelno a dozvoljavaju konstantno provetravanje prostorije.